Manijaci.ba

Switch to desktop

Šahtar u lovu na Šehića

Mircea Lucesku, bivši sportski direktor turskih velikana Galatasaraya i Bešiktaša, koji skoro već deceniju sa velikim uspjehom vodi Šahtar iz Donjecka, oduševljen je partijama nove zvijezde Mersina. Prema informacijama do kojih je došao turski portal Futbolingo, ukrajinski gigant je već poslao ponudu za našeg bivšeg kapitena u visini od 1,5 miliona eura, koja je glatko odbijena, te se u narednim danima očekuje nuđenje izdašnije svote. Sigurno je da prvi čovjek Šahtara, milijarder Rinat Ahmetov, sebi može priuštiti i mnogo skuplje igrače. 

Isti portal piše kako su čelnici Mersina našli zajednički jezik sa našim klubom, te će u narednim danima biti isplaćena druga rata obeštećenja za Šehića. Uz sve izvjesniji transfer jednog od najboljih golmana turske lige, svota koja bi trebala pripasti našem klubu bi se mogla popeti i na milion eura, čime bi, po finansijskom doprinosu matičnom klubu, Šehić stao rame uz rame sa Džekom.

U situaciji kada njegovi reprezentativni konkurenti i ne pamte kada su stali na gol na nekoj utakmici, teško je pronaći selektora koji mu ne bi ukazao povjerenje kao prvom izboru. Po svoj prilici, takav raritet je Safet Sušić, koji je i ranije ukazivao prednost veteranu Borca Avdukiću.

Prisjetimo se na kraju najboljih prošlosezonskih odbrana Šehića u dresu Željezničara.

 

 

Copyright by GavickPro 2011. All rights reserved.

Top Desktop version