Manijaci.ba

Switch to desktop

Žujo, Bekrić, Džeko...

Jedan od interesantnijih dana za navijače Željezničara je iza nas, a obilježila su ga gostovanja predsjednika Žuje na TVSA, te potencijalnog pojačanja Bekrića na OBN-u.

Prvi dan u sedmici je zaključio naš Džeko, koji je lideru Premiershipa golom u gostima kod Wigana donio tri boda.

Što se TV gostovanja tiče, iz onog prvog, Bekrićevog, nismo uspjeli saznati ništa vezano za mogući povratak na Grbavicu, uprkos svesrdnom insistiranju voditelja. Samir je spomenuo postojanje kontakata sa nekim klubovima iz Rusije, a kratkoću trajanja korejske i kazahstanske epizode je obrazložio željom da bude bliže kući.

S druge strane, gostovanje predsjednika kluba u emisiji Sport Magazin je bilo daleko sočnije. Skoro da nije bilo teme, koje se prvi čovjek Željezničara nije dotakao, a možda i najzanimljiviji detalj je bila otvorena ponuda kantonalnoj televiziji za realizaciju projekta a la Željo TV. Prema njegovoj zamisli, radilo bi se o par polusatnih emisija sedmično u udarnim terminima, a sve troškove bi snosio Željezničar. Na sebe i ostatak kluba je preuzeo krivicu za "lošu komunikaciju", te istakao želju da se kroz medije i marketing regrutuju navijači među mlađom populacijom.

Govorio je Žujo i o svom odnosu sa Amarom Osimom, kojem je, kako kaže, dao još veće ovlasti nego u prethodnom mandatu, "kakve mu ne bi dao ni Švabo". Ipak, dodao je i to da je "njegova zadnja", te da klubom, prije svih, upravaljaju on i direktor Muharemović.

Spomenuto je i preuzimanje Bubamarinog trening kampa u Butmiru, te izražena i nada da će vlast otpisom dugova klubovima dozvoliti "da krenu od nule".

Predsjednik se dotakao i protekle skupštine, ponovivši stav kluba o podršci ideji skraćivanja lige, koja bi bila podsticaj gledaocima da u većem broju pohode tribine premijerligaških stadiona.

Copyright by GavickPro 2011. All rights reserved.

Top Desktop version